Autentificare Înregistrare
Contact us: 068 7777 33

Moldoveanul care a participat la construcția celei mai înalte clădiri din Europa!!!

Cu 87 de nivele, 462 de metri înălțime, o suprafață utilă de 400.000 mp, 72.500 mp de sticlă folosită pentru instalarea fațadei, Lakhta Center este cea mai înaltă clădire de birouri din Europa și a 13-a pe scară mondială. Impresionante sunt nu doar cifrele ilustrate în descrierea proiectului, dar și faptul că la construcția grandiosului turn au participat și mai continuă să participe zeci de moldoveni, printre care și Dan Mereacre, tânărul care a fost implicat în procesul de realizare a fațadei turnului:  ”A fost frumos, dar deloc ușor”!

     Spectaculoasa arhitectură a Lakhta Center, proiectul imobiliar cu un design futurist creat de britanicul arhitect Tony Kettle, va deveni în 2019 noua atracție turistică a Sankt Petersburgului. Clădirea îmbrăcată în sticlă a depășit în înălțime orice altă construcție din Rusia, dar și din întreaga Europă.

Fiind construită pe 87 de nivele, cu o înălțime de 462 de metri, clădirea de birouri multi-etajată reprezintă sediul central al Companiei Gazprom. Pe lângă turnul cu oficii la baza acestuia mai există o construcție funcțională, ce va găzdui un centru medical, un complex sportiv, un centru științific pentru copii, un hotel și multe alte zone cu facilități de ordin public.

Sursa:  TOWN.MD